top of page
Image by Sharon McCutcheon

To act is to care

Vashti Quiroz-Vega

Acts

Met mijn netwerk binnen NAIT (Noordelijke Acteurs in Trainingen) kan ik snel een act op maat maken. Met één of meer acteurs. Bv een op maat gemaakte regiescene voor een kick-off bij een groot trainingstraject. Of een hilarische pauze act bij een congres.

LOGO NAIT.jpg

Aan personeel van een verpleeghuis gaven Janneke Renkema en ik een training 'Omgaan met de familie'. Tussen de verschillende online bijeenkomsten zat veel tijd. Om de deelnemers te motiveren om tussentijds met de opdrachten aan de slag te gaan, stuurden we een grappig motiverend filmpje: 'Groetjes van de familie'.

Tijdens de eerste lockdown door Corona in voorjaar 2020 heb ik bijna twee maanden lang dagelijks een filmpje gepost. 'Tip van de dag van de Freule'. Deze zijn allemaal op You Tube terug te vinden.

Als Freule van den Broecke-van-Hora-tot-Siccama sprak ik mensen moed in en gaf ze tips.  In onderstaand filmpje geeft de Freule tips aan zelfstandigen.

logo_despelendevrouw_transparant.png

De freule heeft mijn dag weer opgevrolijkt.

Tineke
 

Er kwamen veel reacties, waar de Freule weer op reageerde. Bij een tiental filmpjes zat ook een lied. Bestaande melodie met eigen tekst, passend bij de Tip van de dag.

Soms op verzoek, zoals het filmpje met het lied 'Stir it up" van Bob Marley and The Wailers. De Freule heeft dat in het Nederlands als 'Roer het op' gezongen. Duidelijk geheel tegen haar zin.

De Freule heeft ook op maat gemaakte speeches gehouden bij een aantal gelegenheden. Deze zijn ook zeker geschikt voor een congres of kick-off.

In de loop van de jaren heb ik voor toneelstukken en acts zeer verschillende personages neergezet. Een bloemlezing daarvan is te zien op de nieuwjaarskaarten die ik sinds de start van de spelende vrouw in 2008 elk jaar heb verstuurd.

nieuwjaars gezamenlijk deel 1.jpg
nieuwjaars gezamenlijk deel 2.jpg
niets verandert.jpg
bottom of page